Svijet
0

Peskov: Preduzećemo mjere ako se NATO približi granicama Rusije

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Rusija će morati da preduzme mjere ako se NATO približi njenim granicama, poručio je sekretar ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

On je, gostujući u emisiji "Pravo znat" na TVC kanalu, upozorio NATO da će njegovo dalje proširenje i još jedan korak bliže granicama Rusije povući za sobom prekrajanje cjelokupne evropske strukture bezbjednosti.

Govoreći o mogućem prijemu Ukrajine u NATO, Peskov je izrazio nadu da vojno-politička budućnost te zemlje neće predviđati takvo članstvo, prenijele su sinoć ruske agencije.

"Ukrajina nije članica NATO i vojno-politička budućnost te zemlje zasad, nadamo se, neće predviđati takvo članstvo. Zato što će još jedan korak NATO ka ruskim granicama, približavanje ruskim granicama, povući za sobom prekrajanje cjelokupne evropske strukture bezbjednosti. To će predstavljati ozbiljnu prijetnju za nas", rekao je Peskov.

Prema njegovim riječima, uprkos svim programima saradnje, razvoja i partnerstva NATO ne može prestati da bude vojna organizacija.

"Automatom se ne mogu pisati knjige. To je oružje", naveo je Peskov

On je dodao da će Rusija biti prinuđena da preduzme mjere za osiguranje svoje bezbjednosti.

"Ali hajde da računamo da će se glas ljudi na istoku zemlje (Ukrajine) čuti i da će naše evropske i prekookeanske kolege razumjeti da taj glas nije po diktatu Moskve", zaključio je on.