Svijet
5

Pennsylvania: Pucao na opštinskom sastanku i ubio tri osobe

SRNA
Naoružani napadač usmrtio je tri i ranio još tri osobe tokom opštinskog sastanka u gradu Ross Township u sjeveroistočnoj Pennsylvaniji, prije nego što ga je savladao i ranio jedan lokalni zvaničnik.

Do pucnjave je došlo sinoć oko 19.00 sati po lokalnom vremenu. Napadač, koji je uhapšen i prebačen u bolnicu, po svemu sudeći "pucao je nasumično", objavila je lokalna televizija NBC.

Policija je potvrdila da su tri osobe ubijene i da je napadač 59-godišnji Rockne Newell , koji je u svađi sa opštinskim zvaničnicima zato što mu je prijetila tužba zbog lošeg stanja u kome se nalazi objekt čiji je vlasnik.

On je, prema riječima očevidaca, najprije pucao u zid opštinske zgrade u Ross Townshipu dok se unutra održavao sastanak, a zatim je upao u prostoriju i nastavio da puca, usmrtivši tri osobe, prije nego što ga je jedan odbornik savladao, oduzeo mu pištolj i pucao u njega tim istim pištoljem.

Lokalni list Pocono Record u junu je objavio tekst o sukobu i između opštine i Newella zbog tog objekta koji traje već 18 godina.

Policija je saopštila da je u trenutku kada je izbila pucnjava na mjesečnom opštinskom sastanku bilo oko 15 do 18 mještana i opštinskih zvaničnika, prenio je AP.

Ross Township ima oko 5.500 stanovnika. Opštinski odbor se sastaje svakog prvog ponedjeljka u mjesecu u 19.00 sati po lokalnom vremenu.