Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Turskoj nije cilj da okipira Siriju niti da ratuje sa Sirijom. Da Sirija ima kontrolu nad djelom gdje sada kurdi prave drzavu u drzavi do Turske ofanzive nebi doslo. Cilj Turske je da na to podrucje dodje Sirija a da se uklone kurdi. Zato vojska Sirije treba da je zahvalna Turskoj , da dolazi i preuzme vlast i kontrolu koju do sada nisu imali.
Upravo i svi sto serete da ubijaju goloruk narod niste normalni. Pitao bih vas da da vam se raznose teroristi na sred trga i ubijaju nedužne, oni se bore sa PKK godinama. Kurdi koji žive u Turskoj podržavaju ovu vojnu akciju jer su to teroristi a ne kurdi. I pogledajte na twitteru kako turski vojnici paze djecu
Možemo mi sad srati ovdje svi a niko nema pojma šta se tamo dešava. Mediji manipulišu, kad se sjetim u ratu uhvatim radio neki na akumulator, pričaju kako srpske snage neviđenom hrabrošću osvojiše 2-3 sela, a mi ih taj da pomjerili nekoliko kilometara. E sad to zamisli na svjetskom nivou, koliko se tu petlja.
@NigdjeNaSvijetu, a što bolan na akumulator, što nisi ušteko u utičnicu pa slušaj povazdan, mjesec dana po nekoliko kilometara i zaokružili bi par hidrocentrala i dalekovod.
Kad su ruski avioni ušli u prostor Turske i rat bio na pomolu, SAD ni NATO nisu pomogli iako su bile dužni. Turska se okrenula Rusiji i sad će doći do promjene ravnoteže snaga u svjetskim razmjerama.
sad će erdo da se pjeni, da traži gulena na tacni, al kad ga pravo pritisnu koprcat će se jadni narod neće on
Analiticar1992 Tako je100%..
Jeli ovde narod stvarno nezna da je ovo dogovor Erdogana Trumpa i Putina?! Amerika se povlaci, Turska ulazi da bi Sirija preuzela preostali teren od kurda koji su protjerali arape i prakticki imali kurdsku drzavu bez kontrole Damaskusa. Sada se upravo to i desava. Turskoj je prihvatljivo da Sirija kontrolise svu tu teritoriju samo da nebi kontrolosali kurdi i da sw izbjeglice vrate na svoje. Zavrsetak rata nikada nije bio blize.
Trump napravi problem, onda ga rješava pa govori kako je veliki državnik. Lud zbunjenog
CirkusNaBalkanu Kurdi hoce drzavu i dio Turfke koristeci terorizam ,sto tu nije.jasno da.ti.objaxnim....
BotDetektor3000 Upamti jednu stvar,svako gleda interese svoje drzave,samo srbadija i bojovnici gledaju interes susjednih drzava.
Borba na legitmne vojne formacije opravdavam, borba protiv golorukog naroda ne. Ne znam sta se dole desava ali ako je sve vojska na vojsku podrzavam ukoliko postoji i zelja za ubijanjem neduznog stanovnistva osudjujem.
eeeeeha zekane - Pompeo