{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papi Piju XII imputira se šutnja o holokaustu

F
FENA
20.10.2008. u 15:20
0
0
Papi Piju XII imputira se šutnja o holokaustu
0
Papi Piju XII imputira se šutnja o holokaustu
Tiskovni ured Svete Stolice oglasio se priopćenjem za javnost u povodu novinskih napisa o papi Piju XII u kojem stoji da se tom Papi "imputira šutnja o holokaustu", javlja KTA.
"Poznato je da je na tekst didaskalije o Piju XII. u Muzeju Yad Vashem predstavnik Svete Stolice u Izraelu već ranije uputio prigovore. Poželjno je stoga da spomenuti tekst odgovorni u Muzeju iznova objektivno i dublje razmotre.

Ipak – ma koliko bila važna – tu se činjenicu ne smije smatrati presudnom za odluku o eventualnom posjetu Svetog Oca Svetoj zemlji, na koje, kao što je poznato, Papa želi poći, ali za koji za sada još uvijek ne postoji konkretan plan", stoji u priopćenju.

Iz Tiskovnog ureda Svete Stolice također ističu da papa Benedikt XVI do danas nije potpisao dekret o herojskim krepostima sluge božjega Pija XII, a što je pretpostavka za nastavak postupka betifikacije.

"On o tome razmišlja i u ovoj situaciji nije uputno pokušavati vršiti na njega pritiske u bilo kojem smislu", ističe se u priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: