Papa osudio komercijalizaciju Božića

S
SRNA
25.12.2011. u 08:19
0
0
Papa osudio komercijalizaciju Božića
0
Papa osudio komercijalizaciju Božića Papa Benedict XVI na svečanoj misi u bazilici Svetog Petra u Rimu (Foto: AFP)
Papa Benedict šesneasti osudio je komercijalizaciju Božića tokom večernje mise u bazilici svetog Petra u Rimu, uoči ovog velikog hrišćanskog praznika.
Poglavar Rimokatoličke crkve apelovao je da vjernici "zanemare vještački sjaj praznika i da prave vrijednosti otkriju u djetetu u staji u Betlehemu", kao i da se koncentrišu na priču o rođenju Isusa jer je to "istinska radost i svjetlost".

"Božić je danas komercijalna zabava čija svjetla kriju poniznost Boga, a što nas poziva na skrušenost i jednostavnost", rekao je papa, dodajući da priča o Sinu Božijem koji je rođen bez moći u siromaštvu štale treba da sve ljude podsjeća na potrebu da budu ponizni.

On je izrazio žaljenje zbog stalnog nasilja u svijetu i pomolio se za one koji će Božić provesti u siromaštvu i patnji. Prije nekoliko godina večernja misa je pomjerena s ponoći na 22.00 sata kako bi se papa poštedio uoči važnog govora na Božić.

Papa (84) će danas održati tradicionalni govor "Urbi et Orbi" (Gradu i svijetu) pred više desetina hiljada ljudi iz cijelog svijeta.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: