Čestitao Božić
0

Kardinal Bozanić poručio vjernicima da se ne boje

FENA
Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić, predvodeći tradicionalnu ponoćku u zagrebačkoj katedrali, pozvao je vjernike da se ne boje i poželio im radost Božje blizine.

"Srca su nam u ovom stanju rasvijetljena Duhom Svetim stoga ne trebamo se bojati", rekao je kardinal, ustvrdivši da je noćas, kao i nekoć pastirima, anđeoski navještaj upućen svima nama.

Čestitajući Božić, vjernicima je poželio radost Božje blizine i radost koja ispunja srca onom milinom koju samo Bog može dati i koju nitko ne može oduzeti.

Vjernike je pozvao da se otvore Bogu jer je, kazao je, Božja ljubav među nama.

Starozavjetno proročanstvo, rekao je, nije više usmjerno budućnosti koja se mora ostvariti, već je sada ispunjeno zauvijek. "Dijete koje je rođeno za nas neodvojivo je od naše historije, štaviše postaje životno središte, ključ za razumijevanje svega što postoji", poručio je Bozanić.

Kardinal Bozanić će danas, na Božić, predvoditi svečano euharistijsko slavlje u katedrali u deset sati kojem će priustvovati predsjednik Ivo Josipović, predsjednik vlade Zoran Milanović i predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem.