{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Papa kazao da svjetske probleme treba rješavati zajedničkom akcijom

F
18.4.2008. u 19:22
0
0
Papa kazao da svjetske probleme treba rješavati zajedničkom akcijom
0
Papa kazao da svjetske probleme treba rješavati zajedničkom akcijom
Papa Benedikt XVI se u petak govoreći na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija založio za zajedničku akciju u rješavanju svjetskih problema i izrazio žaljenje što višestranačje "ovisi o odlukama malog broja".
"Mnoge članice UN-a, naročito zemlje u razvoju, žale se da velike sile zadržavaju prevelike ovlasti u vođenju svjetskih poslova, naročito u Vijeću sigurnosti", kazao je papa.

Papa Bendikt XVI je podsjetio članice UN-a da su države dužne da štite svoje stanovnike koji su žrtve kršenja ljudskih prava.

"Osnovna dužnost svake države je da štiti stanovništvo od teških i ponavljanih kršenja ljudskih prava i od posljedica humanitarnih kriza koje su izavale prirodne pojave ili ih je izazvalo ljudsko djelovanje", kazao je papa pred Generalnom skupštinom UN-a.

"Ako se dogodi da države nisu u mogućnosti da osiguraju takvu zaštitu, onda međunarodna zajednica treba da intervenira s pravnim sredstvima koje je predvidjela Povelja Ujedinjenih nacija i drugi međunarodni instrumenti", kazao je papa Benedikt XVI.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: