Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ok. Lijepo. Samo mi ne ide uz kanonizaciju Stepinca. Jasenovac mi Srbi ne smijemo zaboraviti.
ARBEIT MACHT FREI !
zrtva je zrtva. i tu nema diskusije. zalostno je da su toliki ljudi ubijeni bezveze. a jos mi je vise zalostnije da ta ista zrtva ponavlja isti scenarijo nad neduznim plaestincima.
pere muslimanima noge, cestita im najvece blagdane, zidovima takodjer..jedini od vjerskih vodja koji prakticki radi nesto i pokazuje sto zapravo vjera jest i kakav vjernik treba biti, obrnuto 0 bodova..bravo franjo, pokazujes sto krscanstvo jeste i slijedis primjer pravog novozavjetnog Isusa...svaka cast. nek kozojebi seru kolko oce mogu samo sanjat da i i njihovi budu ovakvi, umjesto sto se raznose siliju ubijaju pale i strase europu u ime boga i vjere.
da to muslimani rade svakodnevno za to bi se znalo, prvi bi izvjestili vasi i ostali mediji da pokazu kako je islam miroljubivc bla bla... daj mi neke vjesti koje dokazuju to tvoje, gdje islamski vjerski vodje rade i cestitaju krscanima i zidovima kao papa franjo.. nema toga. cak i da je propaganda bilo bi bolje nego ne raditi ista, ovako bi povukao tko zna koliko tisuca sljedbenika da rade isto i budu mirljubiviji i tolerantniji. ja znam neke u svojoj okolini koji su postali bolji zbog p franje
@falcom i ako je to propaganda makar lazna uradila- odlicno! ovce idu za pastirom. tako i kod vas. da se vise angazirate kao i papa makar i lazno sve bi bilo bar malo bolje. al bolje biti zadrt i furati onu "moj Bog je jaci i ispravniji" ovi drugi hule nemoj sa njima itd.evo sto nalazim kad trazim to vase cestitanje: "muslimanu je zabranjeno da cestita neislamske blagdane i praznike" : a bih samo dodao da ako se radi o prazniku koji direktno atakuje na nase akide (nasu vjeru) poput svetog tro
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Da hoce usput i probati koju pec :)
Ubijeno više od milion ljudi, mada je upotreba termina "ljudi" za logoraše bio kažnjiv u tadašnjoj Njemačkoj, zvali su ih "komadi" ("Stücke"). Lakše je za savjest uklanjati "Stücke" nego ubijati ljude... Nismo još dotle dobacili, ali na dobrom smo putu ("đikani", "balije", "genocidaši", "ustaše", "kozojebi", "boooošnje"...)
@datderepolice Da, odgajali u društvu kult žrtve, stalno raspirivali strah od opasnosti potpunog uništenja i širili priče da mogu da opstanu samo ako se ponašaju prema drugima onako kako su se u prošlosti ponašali prema njima. Na sreću, društvo im je mnogo raznovrsnije, dinamičnije i ljudskije nego što se da naslutiti samo na osnovu agencijskih vijesti. U novinama, književnosti ili filmovima često se može vidjeti slika izraelskog društva koja odudara od vladajuće politike. Uvijek ima nade...
@VKokielov Ma ja, izraelska vojska uvijek upotrebljava proporcionalnu silu, strogo pazeći da ne povrijedi civile. Ili će biti da Palestinci uvijek pucaju iz škola, bolnica i džamija? Izrael je spreman za kompromis i vraćanje okupiranih teritorija, i jedva čeka da Palestina uspostavi stabilnu državu. Tamo se nipošto ne grade nova naselja za useljenike, i ti naseljenici ne bacaju izmet po Palestinskim starosjediocima... Svako filtrira ono nepoželjno iz stvarne slike i vidi ono što želi da vidi.
--- Papa Franjo posjetio Auschwitz i razgovarao sa preživjelima
Pa što ih više ne puste iz logora na slobodu ?
@MPower MA znaju neki i da lazu ;) Samo da se pise o njima i da mogu da nastave da ruse Palestinu ...
Poslije Auschwitz-a moze komotno posjetiti i slican logor u 21. stoljecu zvan Palestina.