Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A druga stvar sto katolici a I pravoslavci ne razumiju je da nemozes biti Hrvat I hrisanici ili Srbin I hriscanin. Hrvati se HVALE svojim hrvatstvom sto je protivnom ucenju Isusa koji kaze da volis sve I da smo svi ISTI. Tako da mozes da budes ili hriscanin ili Hrvati/Srbin a ne oboje u isto vrijeme. Sta vise pojam nacionalizma su upravo izmislili Masoni I Jezuiti. Ovo je komplikovano za ove katolike posto nisu upoznati sa hriscanstvom pa im je sasvim normalno da budu Veliki Hrvatski nacionalisti I katolici istovremeno.
Ja koliko vidim ovi katolici nemaju blage veze sta hriscanstvo uci niti sta je Isus ucio. Nemaju blage veze oko 10 zapovijedi. Evo da vam stavim 2 zapovijed kada ste toliko neupuceni.Izgleda da vas je Vatikan dobro obmanio svojim lazima. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Gospod, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi.
Komunizam su izmislili lazni Zidovi i Isusovci-Katolici upravo da uniste vjeru (hriscanstvo i Islam) u zemljama gdje nisu imali apsolutnu kontrolu. Zato se komunizam prosirio samo na odredjene zemlje kao istocna Europa,Rusija,Bosna,Albanija gdje katolicka crvka nije imala kontrolu i nije postojala jedna vlast da kontrolise narod i vjernike. U vecini tih zemalja zivjeli su vjernici da bi za 50 godina komunizma to bilo ili unisteno ili izopceno tako da danas stanovnistvo u tim zemljama su ili atheisti/sekularni ili su polovicni vjernici koji ne praktikuju vjeru pravilno a i ti pomalo nestaju. Tako je Sotonska katolicka crkva (koja nije hriscanska nego RIMSKA crkva sto slavi egipatske bogove) i lazni Zidovi poznati kao cifuti/Khazari unistili narode i vjeru u tim drzavama. U Bosni su im pomagali masoni Ivo Andric,Mesa Selimovic te grupa Isusovaca koji su recimo pomogli zapoceti 1 svjetski rat poslije ubistva Ferdinanda. Ivo Andric i Ante Pavelic su skolovani od Isusovaca/Jezuita.
Bosanskim katolicima nije jasno da se mole Sejtanu kada se mole PREKO Vatikana I katolicke crkve. Znas li da je u hriscanstvu ZABRANJENO da se nose/drze bilo kakvi likovi "bogova","svetaca" itd??? A katolicka crkva je puna tih kipova I slika. Cak I drze Egipatski sejtanski obelisk pred crkvom u Rimu,cak I nekriju kome se mole I kome sluze. Samo hajvani kao tzv Dr. I katolici mogu da se mole takvoj crkvi. Kakav si ti hriscanin kada nisi prostudirao Bibliju I ucenje Isusa nego vjerujes nekom laznom Papi Iz Rima.
Ante Pavelic je skolovan od strane Jezuita u Travniku,dosao je na vlast uz pomoc beogradskih Zidova a poslije 2 svjetkog rata je uz pomoc Vatikan pobjegao u juznu Ameriku. Ivo Andric je isto skolovan od istih Jezuita u Travniku a bio je Mason I pisao je lose o vjeri pogotovo o Islamu gdje je IZMISLJAO istorijske lazi kao na primjer nabadanje na kolac sve sa namjerom da ZAVADI NAROD.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)