|

Panetta u Londonu: Teroristi se nigdje ne mogu sakriti

Panetta u Londonu: Teroristi se nigdje ne mogu sakriti
0
A
Anadolija
18.1.2013. u 16:45
2
komentara
0

dijeljenja
Panetta u Londonu: Teroristi se nigdje ne mogu sakriti Foto: Anadolija
Američki ministar odbrane Leon Panetta boravi u zvaničnoj posjeti Londonu, a u obraćanju na Kings Collegeu je, govoreći o svjetskim aktuelnostima, kazao da Amerika usko sarađuje sa alžirskim i britanskim vlastima po pitanju tragične talačke krize u Alžiru.
"Teroristi moraju znati da neće imati mjesta da se sakriju nigdje u Alžiru, niti bilo gdje na sjeveru Afrike. Neće biti mjesta na svijetu za skrivanje terorista koji namjeravaju napasti Ameriku“, poručio je Panetta.

Ističući da američka vlast radi na sigurnoj deportaciji svojih državljana iz Alžira, Panetta je kazao da NATO mora poduzeti konkretnije i strožije mjere prema prijetnjama sigurnosti u svijetu koje proizvodi Al-Kaida. On je kazao da sve članice NATO-a moraju zajedno raditi na suzbijanju terorizma kako na svijetu ne bi ostalo niti jedno utočište pripadnicima terorističkih organizacija.

Iz Pentagona je saopćeno da će se američki ministar odbrane Panetta sastati sa premijerom Velike Britanije Davidom Cameronom i da će na sastanku biti razgovarano o aktuelnim krizama u Maliju i Alžiru.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...