Svijet
0

Pamplona: U utrci sa bikovima povrijeđene četiri osobe

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Bikovi težine pola tone povrijedili su danas četiri osobe tokom tradicionalne festivalske trke ulicama sjevernog španskog grada Pamplone.

Početak trke označen je ispaljivanjem vatrometa, a niz stazu dužine 848,6 metara pušteno je šest odraslih bikova. Uz njih je u naredna dva i po minuta trčalo nekoliko hiljada ljudi.

"Nismo očekivali da će biti ovoliki. Zaista su ogromni. Odjednom su se okrenuli i krenuli na nas. Bilo je ludo i neopisivo. Došli smo na odmor, najgluplji odmor u životu", izjavio je 25-godišnji Scott Ellis iz Londona, koji je došao u Pamplonu sa prijateljima.

Među četiri osobe koje su prebačene u bolnicu su Amerikanac star 41 godinu i Španci stari 35, 37 i 48 godina. Niko nije zadobio ubod rogovima, saopštile su regionalne zdravstvene vlasti, prenio je AFP.

Ovo je bila druga trka na festivalu San Fermin, koji traje devet dana i svake godine privuče nekoliko stotina hiljada ljudi iz čitavog svijeta. Današnju trku sa prozora i balkona pratilo je nekoliko desetina hiljada ljudi.