Pakistanac odsjekao nos i usne supruzi

S
SRNA
19.12.2011. u 16:30
0
18
Pakistanac odsjekao nos i usne supruzi
0
Pakistanac odsjekao nos i usne supruzi Pakistanski policajac (Foto: AFP)
U selu Karkan, u južnom dijelu Pakistana jedan 22-godišnji muškarac odsjekao je nos i usne svojoj 17-godišnjoj supruzi, jer joj je zamjerao da više vremena provodi kod svojih roditelja nego s njim.
"Incident se dogodio u selu Karkana, ovaj muškarac je odsekao nos i usne svojoj supruzi Salmi Bibi a potom pobjegao", rekao je u telefonskoj izjavio agenciji France press Nadir Khan zvaničnik uprave u distriktu Musa Khel u provinciji Baluchistan gdje se dogodio ovaj slučaj.

Nakon što joj je ukazana pomoć u blonici u Multanu, nesretna žena je izjavila da je muž neprestano šamarao, a onda je izašao i vratio se sa brijačem.

"Vrištala sam od straha, vezao mi je ruke i noge, a potom odsjekao nos i usne", rekla je 17-godišnja žena.

Ona je potvrdila da je lokalna policija odbila da prihvati njenu tužbu.

"Želim da on bude priveden pred lice pravde, a ako to ne bude ja ću se zapaliti pred Vrhovnim sudom i neću prestati da se borim sve dok moj muž ne bude kažnjen za krivično djelo koje je počinio", dodala je Salma Bibi.

Ovaj mladi bračni par, koji je godinu dana u braku, često se svađao, jer je mlada žena suviše vremena provodila kod svojih roditelja.

Ovaj slučaj sakaćenja, koji nije jedini, ilustruje visok nivo nasilja nad ženama u Pakistanu. Nevladine organizacije i udruženja za zaštitu prava žena redovno optužuju vlasti i pravosuđe da nekažnjavaju nasilje nad ženama u Pakistanu.


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: