|

Paketić marihuane pronađen u nosu muškarca 18 godina nakon što ga je prokrijumčario

Paketić marihuane pronađen u nosu muškarca 18 godina nakon što ga je prokrijumčario
64
E. Sk.
1.11.2019. u 11:55
16
komentara
64

dijeljenja
Paketić marihuane pronađen u nosu muškarca 18 godina nakon što ga je prokrijumčario Ilustracija: Shutterstock
Paketić marihuane izvađen je iz nosa muškarca iz Australije 18 godina nakon što ga je prokrijumčario u zatvor. Ljekari su ovaj slučaj opisali kao prvi slučaj takve vrste.
Prema riječima tima koji je o slučaju izvještavao u British Medical Journalu, muškarac je od svoje djevojke koja ga je posjetila u zatvoru primio marihuanu umotanu u balon.

Stavio je paketić u desnu nosnicu kako bi izbjegao da ga stražari otkriju, ali kasnije je nije mogao izvući, jer je paket ubacio dublje u šupljinu. Iako je patio od hronične infekcije sinusa i simptoma začepljenja nosa, muškarac je vjerovao da je ušmrkao paketić.

Tokom narednih 18 godina, paket se razvio u rinolit, kamen koji se formira oko stranog tijela u nosnoj šupljini kroz sporo odlaganje soli kalcija i magnezija. Rinolit je uklonjen iz nosa ovog muškarca pod općom anestezijom, a naknadno istraživanje otkrilo je da sadrži "gumenu kapsulu koja sadrži degeneriranu biljnu materiju".

"Nakon praćenja i specifičnog ispitivanja pacijent se uspio prisjetiti incidenta koji se desio 18 godina prije, dok je bio u zatvoru. Bio je nesvjestan prisustva paketa sve dok mu nije predstavljen neobičan izvještaj iz histopatologije", navodi se u izvještaju.

Tri mjeseca nakon uklanjanja neočekivanog stranog tijela muškarac je kazao da se potpuno riješio neugodnosti u nosu. Napomenuli su da se većina slučajeva krijumčarenja droge u zatvorima vrši gutanjem paketa.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...