Optužnica protiv prevaranta u SAD
0

Pacijenticama ubrizgavao cement i super lijepak da im poveća usne

Sarajevo-x.com
Oneal Ron Morris
Oneal Ron Morris
Sud u Floridi podigao je optužnicu protiv lažnog plastičnog hirurga Oneala Rona Morrisa koji je svojim žrtvama ubrizgavao mješavinu cementa, guma i super ljepila tvrdeći da će im povećati zadnjicu, usne ili obraze.

Žrtve su se počele javljati i pomagati istražiteljima da prikupe što više dokaza protiv Morrisa, muškarca koji se predstavlja kao žena i koji je navodno i sam sebi ubrizgao opasnu mješavinu.

"Novi slučajevi su počeli pristizati, mnogi od prevarenih ljudi su transrodne osobe, a zasad imamo dva potvrđena slučaja", rekao je potparol policije u Miamiju William Bamfrod, prenose američki mediji.

Nakon što se prva žrtva javila, Morris je uhapšen, kao i njegov asistent Corey Alexander Eubank. Optuženi su za medicinsku praksu bez dozvole kao i nanošenje tjelesnih povreda. Prema navodima policije, Morris je "operisao" u hotelskim sobama i privatnim domovima.

Optužen je za ubrizgavanje koktela otrovnih supstanci uključujući i mineralna ulja klijentima, koji su uglavnom transrodni, a sve je lijepio super lijepkom.

Slučaj Morris je otvoren kada se u bolnicu prijavila žena sa upalom pluća i bakterijskom infekcijom izazvanom injekcijam koje joj je Morris ubrizgavao.

Istražiteljima je trebalo više od godinu dana da prikupe dovoljno dokaza jer su žrtve bile previše osramoćene da se prijave.

Rajee Narinesingh je jedna od žrtava koja je željela veće usne, punije obraze i bradu, a nije mogla priuštiti te operacije. Kada se pojavio Morris mislila je da je to napokon moguće. Nakon što joj je Morris "operisao" lice, morala je angažovati stručnjaka da popravi njegov posao.