Zanimljivosti
0

Otac kćerki za rođendan ugradio silikone i popravio nos

Sarajevo-x.com
Brittani
Brittani
Američki plastični hirurg Michael Niccole iz Newport Beacha u Californiji je priznao kako je svojoj kćerki Brittani za 18. rođendan ugradio silikone. Otac i kćerka su intervjuisani u vezi sa sve češćim slučajevima tinejdžera koji se podvrgavaju plastičnoj hirurgiji.

Reality show ABC-a "Cutting edge" govori o tinejdžerima u Americi koji svoje frustracije i komplekse liječe tako što odu pod nož i često se ne zaustavljaju na jednoj promjeni. Doktor Niccole je također priznao da je kćerki za 21. rođendan poklonio operaciju nosa, jer joj je počeo smetati njen nos.

Svi roditelji koji podržavaju plastične operacije svojih tinejdžera su kritikovani, a posebno doktor Niccole, jer je sam uradio zahvat. Hirurg je također priznao da je operisao pupak mlađe kćerke kada je imala deset godina, jer je previše stršao vani.

Inače, u medicinskim krugovima smatra se neetičnim liječiti nekoga iz svoje porodice, jer se sumnja u objektivnost procjene, dok plastična hirurgija ne dolazi u obzir.

Doktor Niccole je priznao da svojim usvojenim kćerkama često ubrizgava Botox u lice kako ne bi imale bore i on to naziva održavanjem.