|

Otmičar ubijen: Okončana talačka kriza u Sydneyju, ima mrtvih i povrijeđenih

Otmičar ubijen: Okončana talačka kriza u Sydneyju, ima mrtvih i povrijeđenih
30
Klix.ba
15.12.2014. u 16:54
15.12.2014. u 19:18
189
komentara
30

dijeljenja
1/9 Foto: AFP
2/9 Foto: AFP
3/9 Foto: AFP
4/9 Foto: AFP
5/9 Foto: AFP
6/9 Foto: AFP
7/9 Foto: AFP
8/9 Foto: AFP
9/9 Foto: AFP
Završena je talačka kriza u Sydneyju koja je trajala 17 sati. Prema informacijama australskih medija, ubijene su dvije osobe, dok je troje povrijeđenih u kritičnom stanju. Prema posljednjim informacijama koje je objavio CNN, otmičar Man Haron Monis je ubijen.
Otmičar je držao više od 20 talaca u kafiću u ovom australskom gradu, a kako su ranije javili australski mediji, navodno je postavio bombe i na nekoliko mjesta u toj četvrti.

CNN je dva sata nakon što je okončana talačka kriza objavio da je i otmičar među ubijenima. U vrijeme kada su otmičara ubili specijalci, u kafiću se nalazilo najmanje devetero talaca. Specijalci su u kafić upali sa dvije strane.


Među povrijeđenim osobama je i policajac, javlja Sky News. Oni su također javili da je sedam osoba izneseno iz kafića na nosilima.

Policija je nakon nekoliko sati talačke krize nasilno ušla u zgradu koristeći suzavac i vatreno oružje. Nakon što je počela razmjena vatre petero talaca su uspjeli pobjeći, a nekoliko njih je ranije pušteno. Prema informacijama pojedinih medija njih petero su možda i pušteni nakon pregovora između policije i otmičara.


U akciji su učestvovale stotine policajaca, uključujući i snajperiste koji su bili raspoređeni na položajima u blizini kafića.

Otmičar je nosio crni prsluk te se strahovalo da možda ima i eksploziv. Međutim, nema informacija da je eksploziv pronađen kod njega. Zbog talačke krize je centar Sydneyja satima bio paralizovan.
Prijavi grešku


Komentari (189)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...