Tokom policijske akcije
0

Otkriven tunel za šverc droge između Californije i Meksika

SRNA
Meksičke i američke vlasti otkrile su veliki prekogranični tunel koji je služio za prebacivanje droge u Californiju i tom prilikom zaplijenjeno je više od 17 tona marihuane.

Tunel, dužine 370 metara, jedan od najznačajnijih za šverc droge u SAD, povezuje magacine u industrijskom parku u San Diegu u Californiji i meksičkom gradu Tijuanu, navode američke vlasti.

"U jednom kamionu, unutar magacina sa američke strane nađeno je devet tona marihuane", rekli su zvaničnici SAD za borbu protiv šverca droge, a meksičke vlasti su saopštile da su sa svoje strane otkrile još osam tona marihuane.

Tunel, visok 1,2 i širok 0,9 metara, imao je osvjetljenje i ventilaciju, kao i drvene podupirače, a kako je jutros objavila agencija AP, otkriven je u utorak tokom policijske akcije sa obje strane granice.

Posljednjih godina otkriveno je više od 70 tajnih tunela za švercovanje između SAD i Meksika, ali sudeći po količini zaplijenjene droge, najnoviji spada u najznačajnije.

Najveći do sada otkriveni tunel bio je otkriven 2006. godine a povezivao je Otej Mesu, južno od San Diega i gradu Tijuanu, a bio je dug 730 metara.