Predostrožnost
20

Otkazan sastanak evropskih ambasadora zbog virusa, hrvatska predstavnica u izolaciji

SRNA
Ilustracija/Shutterstock
Ilustracija/Shutterstock
Otkazan je sastanak evropskih ambasadora koji je danas trebalo da bude održan jer je hrvatski predstavnik Irena Andrasi otišla u karantin iz predostrožnosti zbog virusa korona, piše evropski portal "Politiko".

Iz hrvatskog predsjedništva EU saopšteno je da je Andrasi bila na sastanku sa kolegom iz Evropskog vijeća za kojeg je potvrđeno da je zaražen virusom korona i da je zato iz predostrožnosti otišla u izolaciju.

Andrasi je trebalo da predsjedava vanrednim sastankom naredne sedmice o virusu korona, ali nije poznato da li će to i učiniti.

Prvi slučajevi virusa korona u Evropskom vijeću prijavljeni su sredinom sedmice. Jedan od zaraženih radio je u direktoratu za pravosuđe i unutrašnje poslove, a sastao se sa Andrasi i drugima početkom sedmice.

Sekretarijat Evropskog vijeća obavijestio je hrvatske predstavnike o slučaju virusa korona i preporučen je preventivni karantin u trajanju od dvije sedmice.

Andrasi je bila u "bliskom kontaktu" sa zaraženim zvaničnikom, što znači da je bila više od 15 minuta i na udaljenosti manjoj od dva metra od kolege.