Meksiko
0

Otac priznao da je ubio djecu zbog dugova

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Meksikanac Javier Covarrubias (20), koji je tvrdio da je dao svoju djecu da bi pokrio dug, priznao je da ih je ubio, saopštila je danas meksička policija.

Covarrubias je prvobitno rekao da su njegova djeca oteta, ali je promjenio iskaz kada je bio suočen sa dokazima koji su ukazivali na to da laže.

On je sada priznao da je djecu ugušio i da je njihova tijela sakrio na različite lokacije u Meksiko Cityju.

Policija je pronašla dva tijela umotana u plastične vreće i u toku je DNK-a analiza kako bi se potvrdili identiteti ubijene djece.

Covarrubias nije saopštio razlog zašto je ubio jednogodišnju Isis i dvogodoišnju Darien.

U policijskom saopštenju navodi se da je Covarrubias tvrdio da su mu djeca oteta u nasilnom napadu na ulici u siromašnom naselju Tepito u meksičkoj prijestonici. 

Međutim, na osnovu pregleda video snimaka kamera za nadzor u navedenoj oblasti utvrđeno je da Covarrubias nije bio u sporno vrijeme u navedenoj oblasti, dok je kasnijom forenzičkom obradom otkriveno da je sam sebi nanio povrede. 
Nakon njegove prijave da su mu djeca oteta u Tepitu su izbili protesti i mještani su se sukobili sa policijom zahtjevajući bolje obezbjeđenje. Dvoje djece još nije pronađeno.

On je potom rekao da je djecu dao nekoj ženi kako bi mu oprostila dugovanja od 1.900 dolara. Međutim, on je sada priznao da ih je ubio u parku dok ih je vodio u šetnju.