Očajničke mjere
0

Otac dao djecu da bi se riješio dugova

SRNA
Mexico City
Mexico City
Meksička policija optužila je Javiera Kovarubijasa (20) da je dao svoje dvoje djece kako bi mu bili oproštena dugovanja od 1.900 dolara, nakon čega se pretvarao da su oteta.

Meksičko Tužilaštvo navodi da je Kovarubijas priznao navodne zločine nakon što su ga detektivi suočili sa dokazima da je njegov ranije iskaz lažan i rekao je da je svoju djecu Isis i Darijen dao ženi u Mexico Cityju da bi mu bili ukinuta dugovanja.

U policijskom saopštenju navodi se da je Kovarubijas tvrdio da su djeca oteta u nasilnom napadu na ulici u siromašnom naselju Tepito u meksičkoj prijestonici. 

Međutim, na osnovu pregleda video snimaka kamera za nadzor u navedenoj oblasti utvrđeno je da Kovarubijas nije bio u sporno vrijeme u navedenoj oblasti, dok je kasnijom forenzičkom obradom otkriveno da je sam sebi nanio povrede. 

On je priču izmislio da njegova supruga ne bi saznala istinu. Nakon njegove prijave da su mu djeca oteta u Tepitu su izbili protesti i mještani su se sukobili sa policijom zahtjevajući bolje obezbijeđenje.

Dvoje djece još nije pronađeno.