{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otac Federico Lombardi o nadoknadi žrtvama pedofilije

F
18.7.2007. u 11:10
0
0
Otac Federico Lombardi o nadoknadi žrtvama pedofilije
0
Otac Federico Lombardi o nadoknadi žrtvama pedofilije
Federico Lombardi
Postignuti sporazum o zadovoljštini nameće veliku žrtvu, ali je neporeciv znak zauzimanja Crkve u borbi protiv pedofilije među klerom. Nakon saopštenja nadbiskupa Los Angelesa, kardinala Rogera M. Mohonyja, otac Federico Lombardi, ravnatelj Press ureda Svete Stolice i glavni urednik Radio Vatikana, osvrnuo se na vijest o dogovorenoj odšteti u korist 508 žrtava.
Vijest o sporazumu o odšteti velikoga broja slučajeva seksualnog zlostavljanja od strane nadbiskupijskih svećenika, redovnika i laika, učinjenoga tokom prošlih decenija, privukla je veliku pozornost zbog broja slučajeva i visine odštete. Ali, kako je rekao kardinal – prema onome što je već više puta rekao Ivan Pavao II. kao i papa Benedikt XVI. – Crkva prije svega žali zbog patnje žrtava i njihovih porodica, zbog dubokih rana prouzročenih teškim i neoprostivim ponašanjem pojedinih svojih članova, te je odlučna zauzimati se na sve načine kako se ne bi ponovile slične izopačenosti.

Postignuti dogovor također je znak toga zauzimanja, odluke da se zatvori ta žalosna stranica te da se ubuduće radi na prevenciji i stvaranju sve sigurnije sredine za djecu i mlade u svim okvirima crkvenog pastorala – istaknuo je otac Lombardi i dodao kako se problem seksualnog zlostavljanja djece i njihove prikladne zaštite ne odnosi samo na Crkvu nego i na druge institucije, te je pravo da i one poduzmu potrebne mjere.

Crkva, svjesna svoje odgojne odgovornosti za mlade, namjerava, dakle, kao protagonist sudjelovati u borbi protiv pedofilije, koja zahvaća sve šire slojeve društva u mnogim državama svijeta – zaključio je otac Lombardi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: