{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osuđena trojica čelnika Googlea zbog snimke zlostavljanja dječaka

F
24.2.2010. u 17:33
0
0
Osuđena trojica čelnika Googlea zbog snimke zlostavljanja dječaka
0
Osuđena trojica čelnika Googlea zbog snimke zlostavljanja dječaka
Milanski sud osudio je trojicu čelnika Googlea za povredu prava na privatnost zbog toga što je 2006. godine videosnimka zlostavljanja talijanskog dječaka s Downovim sindromom bila dva mjeseca dostupna na mreži.
Viši potpredsjednik kompanije David Drummond, bivši član uprave talijanske podružnice kompanije George De Los Reyes i savjetnik za pitanja privatnosti Peter Fleischer osuđeni su na šest mjeseci zatvora uvjetno. Oslobođen je viši marketinški menadžer Arvind Desikan. Presude se odnose na slučaj iz 2006. kada su učenici u talijanskoj školi u Torinu mobitelom snimili i na Google postavili snimku zlostavljanja njihova školskog kolege s Downovim sindromom.

- Tužbu je podnijela grupa za zaštitu osoba s Downovim sindromom, rekao je dječakov otac.

Downov sindrom najučestaliji je genetski uzrok mentalne retardacije, a javlja se u prosjeku jedan slučaj na 700 živorođene djece.
Google se pokušao opravdati argumentacijom da je snimku uklonio odmah čim je primio dojavu talijanskih vlasti, što tužiteljstvo nije prihvatilo jer je snimka bila dostupna dva mjeseca unatoč tome što su neki internetski korisnici zahtijevali njeno uklanjanje.

Google Video, YouTube i Facebook ne mogu biti odgovorni za sadržaj što ga postavljaju korisnici, tvrdili su branitelji osuđenih, uspoređujući to s krivnjom pošte za ono što netko napiše u pismu. Tužitelji su Google optužili za nemar zato što sadržaj nije odmah uklonjen, prenosi u srijedu Hina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: