{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Oštre kritike rada Josea Manuela Barossa iz Francuske

S
6.10.2013. u 19:13
0
2
Oštre kritike rada Josea Manuela Barossa iz Francuske
0
Oštre kritike rada Josea Manuela Barossa iz Francuske
Predsjednik francuske Narodne skupštine iz redova socijalista Claude Bartolone oštro je kritikovao rad Evropske komisije i njenog predsjednika Josea Manuela Barossa.
"Očigledno je da sam zaista eurofobičan kada je riječ o onome što nam nudi Barosso kako treba da izgleda Evropa i kakva je sada Evropska komisija", izjavio je danas Bartolone za francuski radio.

On je rekao da se stiče utisak da Brisel "favorizuje finansijski kapitalizam na štetu borbe protiv nezaposlenosti".

"Konsenzus u Briselu zaista daje utisak da je Evropa samo tu da olakša uspostavljanje finansijskog kapitalizma, a ne da vodi računa o borbi protiv nezaposlenost mladih i da pokreće velike programe investicija sposobnih da uspore borbu protiv nezaposlenosti", naveo je Bartolone.

On smatra da predsjednik Evropske komisije treba sada da bude imenovan na osnovu političkog kompromisa između evropskih socijalističkih i socijaldemokratskih snaga.

Prema njegovim riječima, "da bi Evropa izašla iz ovog socijalnog blata u kome se danas nalazi, francusko-njemačka odgovornost će biti ogromna u nedjeljama i mjesecima koji dolaze", prenio je AFP.

Ovo nije prvi put da neki od zvaničnika iz redova socijalista oštro kritikuju rad Barossa.

Krajem juna ministar za industrijski oporavak Arnaud Montebourg optužio je Barossa da je "pokretačko gorivo Nacionalnog fronta“, a ministrica za vanjsku trgovinu Nicole Bricq je ocijenila da Barosso nije ništa uradio tokom svog mandata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: