{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osamnaest minuta trajala je agonija putnika i članova posade Germanwingsa

Klix.ba
25.3.2015. u 11:03
14
74
Osamnaest minuta trajala je agonija putnika i članova posade Germanwingsa
14
Osamnaest minuta trajala je agonija putnika i članova posade Germanwingsa
Novi dokazi koji su se pojavili danas, pokazuju da je avionu Germanwingsa trebalo najmanje 18 minuta da se sruši, a ne osam, kako je ranije navedeno.
Francuska ministrica saobraćaja Segolene Royal kazala je da je posada leta 9252 prestala komunicirati putem radija s tornjem u 10:30 sati u utorak kada je avion letio preko Mediterana.

Avion je udario u strmu stranu planine francuskih Alpa ubrzo nakon 10:48 sati. U tih 18 minuta postupno je gubio visinu i sa 28.000 stopa spustio sa na oko 2.000 bez slanja SOS signala.

Ministrica Royal kazala je da su dešavanja u kokpitu između 10:30 i 10:31 sati krucijalna i možda sadrže ključ misterije avionske nesreće u kojoj je poginulo 150 osoba.

Rješavanje misterije ovisit će o dvjema crnim kutijama na kojim se nalaze svi podaci o letu i razgovor pilota i kopilota. Crna kutija sa snimkom razgovora stigla je u laboratorij u francuskom zračnom uredu za istrage u Parizu.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Cazeneuve kazao je da je crna kutija oštećena, ali da se može iskoristiti za podatke. Istražitelji bi danas trebali održati konferenciju za novinare u 16:00 sati, gdje će saopćiti rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: