Težak zločin
1

Osam tinejdžerki u dobi od 13 do 16 godina optužene za ubistvo beskućnika u Torontu

B. R.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Osam tinejdžerki optužene su za ubistvo 59-godišnjaka u Torontu, saopćili su iz kanadske policije.

Tinejdžerke, u dobi od 13 do 16 godina, optužene su da su 18. decembra poslije ponoći žrtvu zbole nožem. Nije utvrđen identitet ubijenog, ali se zna da je u trenutku kada je napadnut bio u prihvatilištu za beskućnike.

Gradonačelnik Toronta John Tory je izjavio da je "duboko uznemiren" zbog ubistva.

Prema riječima narednika policije u Torontu Terryja Brownea, grupa prolaznika je pozvala Hitnu pomoć nakon što je uočila muškarca s ubodnim ranama. Ubijeni je prošli mjesec zbrinut u prihvatilištu za beskućnike, a preminuo je u bolnici.

Kanadskim zakonom se nalaže da identitet optuženih tinejdžerki ne smije biti otkriven. Uhapšene su u blizini mjesta napada, a policija je oduzela oružje. Kako je kazao Browne, upoznale su se preko društvenih mreža, a njih tri su od ranije poznate policiji.

"Ne znamo kako i zašto su se srele te večeri i zašto se to desilo u centru Toronta", naveo je Browne.

Ukazao je na to da se vjeruje da su ranije u noći kada se desilo ubistvo bile umiješane u svađu. Žena, koja je bila u prihvatilištu za beskućnike, izjavila je za CBC Toronto da je muškarac uboden u predjelu stomaka nakon što se pokušao zaštititi. Kako je istakla, od njega su tražile alkohol.

"Nisam znala da li imaju nož ili šta već. Samo sam se uplašila", ispričala je i naglasila da se udaljila od tinejdžerki na sigurno mjesto.

Gradonačelnik Tory je naveo da je vrlo zabrinut zbog toga što su optužene vrlo mlade osobe i zbog toga koliko je njih optuženo za ubistvo, prenosi BBC.