Svijet
7

Okončana drama u Braziliji, otmičar hotelskog radnika se predao policiji

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Okončana je talačka drama u hotelu u glavnom gradu Brazila, Braziliji, zbog čega je jučer ovaj hotel bio evakuisan.

Otmičar je došao u ponedjeljak rano ujutro u hotel, pozvao kurira zaposlenog u hotelu i primorao ga da ide u njegovu sobu. Potom je pozvao recepciju i objasnio im da radnika drži kao taoca. Drama je potrajala čitavih sedam sati, nakon čega se otmičar predao policiji.

Vatrogasci i policija su tokom trajanja drame blokirali područje i evakuisali oko 300 gostiju te osoblje hotela, jer je otmičar tako tražio.

On je taoca izvodio na balkon na 13. spratu hotela Saint Peter, a vidjelo se da je naoružan pištoljem. Talac je bio vezan lisicama, a na sebi je imao prsluk koji je izgledao kao da je na njemu eksploziv.

Sedam sati kasnije, nakon što su stalno vršeni pregovori o predaji, otmičar i talac su izašli sa rukama podignutim u zrak, a hotelski radnik više nije nosio prsluk. Otmičar se potom predao policiji.

Vlasti su identifikovali muškarca kao Jaca Souzu de Santosa, koji je u hotelu boravio od subote, pišu brazilski mediji. Iz policije su saopćili da motivi otmičara nisu bili sasvim jasni, iako se spominjalo da je on tražio ostavku brazilske predsjednice Dilme Rouseff.

Dodali su kako je stalno prijetio da će nešto eksplodirati. Srećom, sve je okončano bez posljedica.