vijesti
33

Drama u Braziliji: Uzeo taoca i prijeti da će ga raznijeti eksplozivom

FENA
(Foto: AFP)
Jedan hotel u Braziliji, glavnom gradu Brazila, evakuiran je u ponedjeljak nakon što je jedan klijent uzeo kao taoca zaposlenika i stavio mu lisice i prsluk s eksplozivom, saopćila je policija.

Otmičar je došao u ponedjeljak rano ujutro u hotel, "pozvao kurira zaposlenog u hotelu i primorao ga da ide u njegovu sobu", objasnio je glasnogovornik policije novinskoj agenciji AFP.

Otmičar je pozvao recepciju i upoznao ih sa situacijom.

Prema snimcima koje je prikazao kanal Globo News, otmičar, s revolverom, pojavio se nekoliko puta na balkonu svoje sobe na 13. katu hotela Saint Peter, iza taoca s lisicama na rukama koje su stajale na leđima i prslukom s navodnim eksplozivom.

"Ne znamo da li je to pravi eksploziv ali smo preduzeli sve neophodne mjere sigurnosti", naglasila je policija.

"Hotel je evakuiran kao mjera opreza i tri pregovarača pokušavaju da riješe situaciju na miran način. Eskadron za deminiranje je na mjestu događaja", dodao je glasnogovornik policije.

Policija je saopćila da je otmičar imao "nejasne" zahtjeve, neke političke prirode. Prema internetskoj stranici G1 Globo-a, otmičar je tražio "ostavku (predsjednice) Dilme Ruseff", na vlasti od 2011. godine i kandidatkinje za reizbor u nedjelju.

Policija je izolirala hotel i ograničila sigurnosni perimetar okolo, naveo je AFP.