Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko znam postoji mogucnost da avion ispusti gorivo
To se radi iznad nenaseljenog podrucja
@BATO moras imat sifru za to
Dobra stvar da mu nine sta otpalo na sred atlantika.
A jel mi neko moze objasniti zasto je avion letio satima kako bi potrosio gorivo umjesto da je odmah sletio?
To je standardna procedura u ovakvim situacijama, ako je avion u mogucnosti da to uradi. Razlog za to je jer je avion pretezak i prepun goriva,pa iz sigurnosnih razloga i da bi se smanjila mogucnost eksplozije ide se na to da bude sto laksi i sto manje zapaljiv.
U slucaju najgoreg scenarija, npr. da sleti s piste, udari krilom o pistu i slicno, ako nema goriva, nema ni velike eksplozije, pozara.. :) Jedna od mjera za smanjenje posljedica eventualne nesrece
Opet Boeing.
Pa nije golf dvica da mu otpadaju dijelovi
a šta mislite, zbog čega je vojni avion bio u zraku s njim cijelo vrijeme?
hvala bogu
pilotu prije svega