Kontinuirano dopremanje pomoći
1
OIC: Dogovorena humanitarna platforma za Siriju
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek zapad i Turska prestane slat plac.enike u Siriju,pa to bi bilo najhum.anije.Sirijska armi.jo ne daj se
Kada je A. Davutoglu, ministar vanjskih poslova Turske nedavno plakao u Pojasu Gaze i poručio Palestincima “vi ste mi poput braće” istovremeno je došlo do otvaranja pomorske rute i puta između Turske i Izraela. Turska vlada je istovremeno sa posjetom Davutoglua Gazi otvorila pomorski pravac koji je povezao luke Skenderon i Haifa kako bi transportne kamione preko ove luke prebacivala prema Jordanu i drugim zemljama u u Perzijskom zalivu. Prema izvještaju tv mreže Haber Turk, Izrael je u Tursku povećao izvoz za 58 dok je Turska u Izrael povećala izvoz za 42 odsto. Turska je četvrta zemlje koja uvozi najviše robe iz Izraela. Prema izvještaju turskih medija napad cionističkih komandosa na brod Mavi Marmara nije uticao na ekonomsku saradnju Turske i Izraela.
Predsjednik Egipta prihvatio je prijedlog dužnosnika cionističkog režima za postavljanje elektronskih sistema za nadziranje granica kao uvjet postizanja sporazuma o prekidu vatre između Palestinaca i okupatorskog režima.Prema izvještaju Al Alama, cionističke novine Haaretz pišu da je Muhamed Mursi prihvatio ove uvjete kada niko od političkih i sigurnosnih zvaničnika Izraela nije ni pomišljao da će Mursi pristati na takvo nešto. Pomenuta oprema i uređaji pored nadziranja zajedničke granice Egipta i Izraela može kontrolisati područje u prečniku 60 hiljada kilometara kvadratnih te iz trenutaka u trenutak slati informacije cionističkom režimu.
Prljave americko-cionisticke marionete koje su saucesnici u genocidu nad Palestincima, Sirijcima, IRacanima i drugim narodima nad kojim njjihovi gospodari iz Washingtona, Londona i tel Aviva provode stravicne genocide, pljacku idruge najteze zlocine, dok oni vode ratove za njih u Siriji jednu od rijetkih zemalja koja je pruzala otpor cionisticko-americkom zlu i njegovoj ekspanziji na Bliskom Istoku. Naravno, prljave arapske marionetske diktature, nikada nece ni prstom maknuti da pomognu pokret otpora u Palestini, vec naprotiv, cine sve da olaksaju cionistima i njihovim americkim i zapadnim pokroviteljima konacno istrjebljenje palestinskog naroda i potpunu okupaciju Palestine.
@theb ..da suadijski šeici ulože 100-200 mlrd % u obrazovanje stručnih i ekonomskih elita navedenih zemlja, drugačije bi bilo...ali, njima je važnije \"prstenovanje\" žena...
samo muslimanske zemlje u problemima.