Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neće pričati o Bošnjacima jer smo nebiti,odmah da srušim nadanja.
Nebitni*
Tebi smo bitni.Kuš đikće jedno!
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Također se desio dan prije nego što se očekuje da Biden proglasi masakr nad etničkim Armenima u Otomanskom carstvu iz 1915. godine kao genocid, u potezu koji će sasvim sigurno razbjesniti Ankaru i dodatno zategnuti odnose dvije zemlje.
Turci su izvršili genocid nad Jermenima, to je manje-više opšte poznata stvar. Postavlja se tu drugo pitanje: ko to tvrdi? Pošto tvrdim ja - to i nema neku obavezujuću težinu. To mora da utvrdi neki Sud na nivou planete - iako formalno postoje takvi sudovi, čovečanstvo je još daleko od toga da uspostavi PGS (Pravi Globalni Sud) za takva pitanja.
Šta sada pokušava Bajden? Pa isto ono što je pokušao i Britanski Parlament pre nekoliko dana u vezi Kine i Ujgura - da genocid proglasi političkim, a ne pravnim terminom. I šta se dalje očekuje? Genocid će postati bezvredna kategorija - kusur u diplomatiji. Bolje da te optuže za genocid nego za utaju poreza.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Šta je ovo, je li ovaj portal Klix namijenjen za lijecenje frustracija, svaki drugi komentar cista ekavica, Srbijanci bre izvršili invaziju..Idem tražiti selameta na drugom mjestu da mi jutarnja kafica ne prisjedne..
ERDOAN: Molim te spasi mi Bakira i 300 hajduka....BIDEN:Ne moze njima ni NATO pomoci, zao mi je.
genocid , pravno nije postojao ni kada je hitler ubio 6.000.000 zidova, jer tada taj termin nije ni postojao . tako je i sa jermenima ...ali i sa indijancima u USA....e ,sada kada se broj ovih zrtava uporede sa srebrenicom u kojoj je proglasen genocin , to zaista izgleda kao poluticko a ne pravno pitanje.
Đe si ti vidio rat bez Turaka.
Jel Turska priznala genocid u BiH? Na čijoj su oni strani.
https://www.fhi.no/en/news/2021/astrazeneca-vaccine-removed-from-coronavirus-immunisation-programme-in-norw/
Genocid je neosporno bio, dokazan je i Turska nema šta tu tražiti. Apsurd je da se potvrda istog očekuje od države koja je na Vijetnam bacila više tona bombi, nego što je bačeno u cijelom drugom svjetskom ratu...
Konačno da neki Američki pred. jasno i glasno kaže da su turci pobili 1,5 do 2 mil. Armenaca i napravili genocid... Isto što su prije 500 god. napravili na Balkanu... Gamad
Možda je strašan zločin?
sta kazu, hoce ukinuti rs? ili ce ostati jos koji mjesec?
Hoće li Ursula biti na sofi?
Ako se već parlamenti bave genocidima logočnije bi bilo da američki parlament usvoji rezoluciju o genocidu počinjenom od strane američe drzave, npr nad Indijancima. Takodje upotreba nuklearnog oruzja podrazumjeva genocidnu namjeru.
Konvencija o sprjecavanju i kaznjavanju zlocina genocida je usvojena 1948. Genocid nije pravno postojao do tad te sve prije toga se ne moze smatrati genocidom vec drugim terminima kao masakr i sl. Zakon i ljudska prava ne poznaju retroaktivno kaznjavanje. Nulla poena sine lege, princip poznat jos od rimskog prava
Kao da kaznimo evropljane za masakre u kolonijama ili Mongole za masakre Dzingis Khana ili Egipcane za nedjela faraona...linija u pijesku historije je povucena 1948
Srbiju kao formalno ne smatraju pravnim nasljednikom SFRJ koja je vrsila sistematski genocid nad Bosnjacima od 1948. Do 1992. Dok ce Tursku smarati pravnim nasljednikom osmanskog carstva?
Armenci obilježili obljetnicu genocida, nosili baklje i palili turske zastave- https://www.index.hr/vijesti/clanak/armenci-obiljezili-obljetnicu-genocida-nosili-baklje-i-palili-turske-zastave/2271170.aspx
Tako i treba
Sjedinjene Države i osam drugih zemalja otkazale su sporazum iz 2006. g. o programu proizvodnje vojnog zrakoplova F-35 pete generacije i potpisale novi, u kojemu se iz njega isključuje Turska, izvijestila je kasno sinoć turska državna agencija Anadolu pozivajući se na anonimni izvor.
Arkadas je zajebao BiH!!!!!!!!!!!