{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Odgovornost je na vladi, ali i na biznisu"

F
5.2.2011. u 18:32
0
0
"Odgovornost je na vladi, ali i na biznisu"
0
"Odgovornost je na vladi, ali i na biznisu"
Barack Obama (Foto: AP)
Odgovornost je američke vlade da Sjedinjene Države učini najboljim mjestom za biznis na svijetu, ali je odgovornost kompanija da investiraju u budućnost zemlje tako što će u njoj zadržati radna mjesta, uposliti Amerikance i plaćati im pristojne nadnice, poručio je predsjednik Barack Obama.
On je svoje sedmično obraćanje naciji, koje je emitirano u subotu, posvetio idejama iz svoga januarskog govora o stanju nacije, posebno planovima da se konkurentnost SAD-a poboljša ulaganjem u inovacije, obrazovanje i infrastrukturu.

U današnjoj globalnoj konkurentnoj privredi najbolji poslovi i najnovije industrije ustalit će se u državama sa najstručnijom radnom snagom, u onima koje su najviše posvećene istraživanjima i tehnologiji, kao i tamo gdje imate najbrže kretanje ljudi, dobara i informacija, kazao je Obama.

Prema njegovim riječima, američka vlada ima odgovornost da podrži biznis, ali i biznis ima svoje odgovornosti. Oni treba ovdje da započnu posao i zaposle naše radnike i plate im pristojne nadnice i investiraju u budućnost ove nacije. To je njihova obaveza, rekao je američki predsjednik.

On je dodao da će njegova poruka, koju će u ponedjeljak iznijeti u govoru u uticajnoj Američkoj privrednoj komori, biti da će svi imati koristi ako država i privatni biznis budu sarađivali.

Naši radnici će biti uspješni, naša zemlja će napredovati, a Amerika će osigurati svoju budućnost u ovom vijeku kao što smo to učinili i u prošlom, istakao je Obama, prenijele su agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: