{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Occupy Wall Street je nova turistička atrakcija u New Yorku

S
21.10.2011. u 18:40
0
17
Occupy Wall Street je nova turistička atrakcija u New Yorku
0
Turisti koji su tek stigli iz raznih krajeva svijeta i došli u obilazak New Yorka imaju još jednu atrakciju. Obilazak Svjetskog trgovinskog centra i Manhattna su standardna ponuda, ali je u ponudu uvršten i park u kom kampuju demonstranti Occupy Wall Street.
Mnogi tvrde da su boravak turista u Zuccotti parku i fotografisanje zajedno sa demonstrantima u pozadini postali uobičajeni, prenosi Fox News.

Jackie Qualizza iz Kansasa pitala je jednog od demonstranata Arta Udeykina, da joj objasni svrhu ovog pokreta, koji je bio inspiracija mnogima u svijetu.

"Trenutno nemamo cilj, osim da se udaljimo od sistema koji ne funkcioniše", odgovorio joj je Udeykin.

Međutim, Jackie nije bila zadovoljna odgovorom, ali je dodala da razumije njihovu viziju i da je to način da se neko osjeća slobodnim i ima neku ideju o svom životu.

Majice koje nude demonstranti u parku trenutno su besplatne, mada oni primaju donacije koje dobiju zauzvrat od turista. Mnogi turistički vodiči dodali su na svoj repertoar i informacije o tom pokretu, kako je nastao i zašto su se ljudi okupili. Turisti često mašu okupljenim demonstrantima u Zuccotti parku.

Čuju se i komentari turista pesimista koji misle da će se ovaj pokret morati raspasti jer vlada nikad neće mijenjati politiku vezanu za finansije. Mnogi od turista su također bili i iznenađeni kako je malo okupljenih, prema njihovim riječima ponekad čak samo 200 ljudi, a na TV-u izgleda da ih ima mnogo više.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: