|

Oca Andersa Breivika ispitivali 13 sati

Oca Andersa Breivika ispitivali 13 sati
0
S
SRNA
8.3.2012. u 16:36
2
komentara
0

dijeljenja
Oca Andersa Breivika ispitivali 13 sati Anders Breivik
Francuski i norveški policajci su 13 sati ispitivali oca Andersa Breivika, ekstremnog desničara koji je prošle godine ubio 77 osoba u Norveškoj, saopštio je danas istražitelj Kristijan Hatlo.
"Bilo je to dugo ispitivanje, trajalo je oko 13 sati. Ispitivanje je juče u Karkasonu vodila francuska policija, ali mi smo postavljali dodatna pitanja", izjavio je Hatlo.

Prošlog mjeseca norveška policija je saopštila da je predala zahtjev za pravnu pomoć i saslušanje Jensa Breivika, bivšeg diplomatu koji od penzionisanja živi u francuskom selu Kurnanel.

"On je uglavnom odgovarao na pitanja koje se odnose na djetinjstvo optuženog i njihove odnose", precizirao je Hatlo.

Nakon razvoda roditelja, Breivik je odrastao sa majkom i polusestrom, a tvrdi da nije vidio oca od kada je bio adolescent.

"Mislim da je na kraju trebalo da oduzme život sebi, a ne da ubije toliko ljudi", rekao je Jens Breivik u intervjuu za TV2 nakon nezapamćenog zločina koje je Anders počinio u Norveškoj.

Protiv 33-godišnjeg Andersa Breivika, koji je u dvostrukom napadu u Norveškoj prošlog jula ubio 77 ljudi, juče je i zvanično podignuta optužnica koja ga tereti za teroristička djela i ubistva s predumišljajem.

Maksimalna kazna za ova djela u Norveškoj je samo 21 godina zatvora, ali se dužina kazne može povećati ukoliko se procijeni da je osuđenik opasan po društvo.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...