Svijet
0

Novi potresni detalji: Amerikanke u zatočeništvu rodile najmanje petero djece

Klix.ba
Amanda Berry (desno) sa sestrom
Amanda Berry (desno) sa sestrom
Američke vlasti su objavile fotografije trojice braće koji su uhapšeni pod sumnjom da su u desetogodišnjem zatočeništvu držali tri žene koje su otete.

Ariel Castro (52) je vlasnik kuće u Clevelandu u kojoj su držane Michele Knight, Amanda Berry i Gina DeJesus, a osim njegove objavljene su i fotografije njegove braće Onila (50) i Pedra (54). Policija Clevelenda je također u javnost izašla sa podatkom da su ove žene u kući rodile najmanje pet beba, dok je jedna od otetih žena pretrpjela čak tri pobačaja, zbog toga što je bila pothranjena, prenose američki mediji.

Pojedini izvori navode kako su braća tukla žene da djeca ne bi mogla preživjeti. Zasad nije poznato šta se dogodilo sa djecom koja su rođena u ovoj kući, a nije poznato je li šestogodišnja djevojčica koja je nađena živa u kući jedna od petero djece. Nju je rodila Amanda Berry koja je uspjela pozvati spasilačku službu nakon što je pobjegla iz kuće i tako se zajedno sa još dvije otete žene i djevojčicom spasiti.

Potvrđeno je da je Amanda rodila 6-godišnju djevojčicu u kući, ali se ne zna koji je od trojice braće njen otac.

Tri žene i djevojčica su odvedene u bolnicu jer su pothranjene i teško dehidrirale. Njihova noćna mora je završena, a predstoji im oporavak od svega što su preživjele, prenosi Daily Mail. Sve tri žene otete su u istoj ulici u različitim vremenskim intervalima prije deset i više godina. Policija vjeruje da su bile vezane u kući, jer su pronađeni lanci i drugi materijalni dokazi.

Vlasnik je u kući živio od 1992. godine, a bio je privođen 1993. zbog nasilja u porodici. Michele je nestala 2000. godine kada joj je bilo 20 godina, Amanda 2003., dan nakon svog 17. rođendana, a Amanda 2004. pri povratku iz škole. Imala je tada samo 14 godina. Članovi porodica otetih žena presretni su zbog povratka njihove djece, a neki od njih u izjavi za medije su kazali da nikada nisu prestali gubiti nadu u to da su žive.