Iz noćnog kluba
273

Objavljen novi snimak finske premijerke, ona priznala: Ljubim sve svoje prijatelje

V. K.
Sanna Marin proteklih dana pod velikim pritiskom (Screenshot: Twitter)
Sanna Marin proteklih dana pod velikim pritiskom (Screenshot: Twitter)
Dok se medijska i politička prašina još uvijek nije slegla zbog videosnimka na kojem je prikazana premijerka Finske Sanna Marin na privatnoj zabavi, finski mediji objavili su novi snimak na kojem se nalazi Marin u jednom od klubova.
Prema informacijama finskih medija, na snimku se može vidjeti kako finska premijerka pleše u društvu s muzičarem Olavijem Uusivirreom. Premijerka i muzičar bili su zagrljeni, a neki su protumačili i kako je Uusivirre u jednom trenutku Marin poljubio u vrat.

S obzirom na to da je Marin udata, mediji su na konferenciji za medije koju je premijerka organizovala u petak, a na kojoj je odgovarala na niz novinarskih pitanja o spornim snimcima, pitali premijerku u kakvom je odnosu s muzičarem.

"Ne sjećam se da me neko poljubio u vrat. Vidjela sam taj video i čini mi se da mi na njemu nešto govori. Istina, udata sam i mislim da su to stvari koje spadaju u moj privatni život i neću ih dalje komentirati. Mislim da se na tom videosnimku ne vidi ništa neprikladno", rekla je Marin.

Također, naglasila je kako se ona grli sa svim bliskim ljudima.

"Grlim svoje prijatelje i ljubim ih u obraz. Oni su moji prijatelji i bliski ljudi. Ako me neko od mojih prijatelja poljubio u obraz, tu nije bilo ničega neprikladnog ili bilo čega što moj muž ne zna", poručila je Marin.

Naglasila je kako je duboko uvjerena da i političari moraju imati svoje slobodno vrijeme.

"Želim vjerovati da ćemo se naći u takvoj situaciji da ćemo moći razlikovati brigu o radnim zadacima i činjenicu da je svakom od nas ponekad potrebno slobodno vrijeme i radost u životu", pojasnila je.

Kada je riječ o konzumiranju alkohola, Marin je priznala da pije na zabavama, ali u malim količinama.

"Nakon zabave, uvijek sam na svojim nogama i budim se prilično rano sljedećeg jutra. Ovog ljeta, ne sjećam se da sam jedno jutro spavala iza devet. Ne sjećam se ni da sam jedno jutro imala mamurluk", zaključila je Marin.

Inače zbog pritiska javnosti, medija i političkih zvaničnika, Marin se jučer tokom dana testirala i na narkotike te je poručila kako će rezultati testa biti poznati naredne sedmice.