|

Obama upozorio "revolucionarne" demokrate da pažljivo vode predizbornu kampanju

Obama upozorio "revolucionarne" demokrate da pažljivo vode predizbornu kampanju
4
M. A.
16.11.2019. u 20:27
16
komentara
4

dijeljenja
Obama upozorio "revolucionarne" demokrate da pažljivo vode predizbornu kampanju Barack Obama (Foto: EPA-EFE)
Bivši američki predsjednik Barack Obama izdao je upozorenje demokratskim predsjedničkim kandidatima kazavši im da se odmaknu od politika koje nisu "ukorijenjene u stvarnosti".
Obama je rekao da demokrate rizikuju da izgube birače ako se previše fokusiraju na ljevicu. Bivši predsjednik SAD-a, govoreći na jednom humanitarnom događaju u Washingtonu, rekao je da većina glasača ne želi rušiti sistem.

U trenutnom izboru za predsjednika SAD-a ima nekoliko desetina kandidata, a samo 18 demokrata se bori za nominaciju kako bi pokušali zauzeti mjesto republikanskog predsjednika Donalda Trumpa kroz izbore 2020. godine.

Predvodnici demokrata su bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden, senatori Elizabeth Warren i Bernie Sanders te Pete Buttigieg, gradonačelnik South Benda u Indiani.

Na događaju koji je u petak održan u Washingtonu, Obama nije konkretno spomenuo nijednog kandidata niti je kritikovao bilo čiji program rada. Umjesto toga, iskoristio je priliku da pozove demokrate da posvete posebnu pažnju pitanjima poput zdravstva i imigracije.

Ti birači, rekao je Obama, nemaju nužno iste poglede kao većina lijevo orijentiranih ili nešto "revolucionarnijih" članova Demokratske stranke.
Prijavi grešku


Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...