{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama: Sveti mjesec ramazan je prilika za postizanju mira i pravde u svijetu

A
28.6.2014. u 09:50
1
17
Obama: Sveti mjesec ramazan je prilika za postizanju mira i pravde u svijetu
1
Obama: Sveti mjesec ramazan je prilika za postizanju mira i pravde u svijetu
Barack Obama (Foto: EPA)
Američki predsjednik Barack Obama u ramazanskoj čestitki je naveo kako sa velikim uzbuđenjem očekuje iftar koji će biti organizovan za američke muslimane.
"U ime američkog naroda, moja supruga Michelle i ja šaljemo najljepše ramazanske čestitke muslimanskim zajednicama u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i diljem svijeta", rekao je američki predsjednik u poruci povodom mjeseca ramazana.

Istakao je kako je mjesec ramazan odlična prilika da se izrazi solidarnost sa svim osobama koje žive u teškoj ekonomskoj i socijalnoj situaciji.

"Ramazan je prilika kada se može uputiti pomoći osobama koje su siromašne i koje se suočavaju sa ekonomskom nejednakošću", rekao je predsjednik Obama.

Podsjetio je da u SAD-u djeluju mnoge organizacije i udruženja koja provode aktivnosti kako bi se uputila pomoć siromašnima i da se doprinese izgradnji boljeg obrazovanja, zdravstva i kvalitetnijim uslovima života svih građana.

Naglasio je kako je mjesec ramazan prilika da se ljudi mnogo više posvete izgradnji mira i dijaloga sa drugim ljudima i narodima.

"Dok se vode žestoki sukobi u nekim dijelovima svijeta, sveti mjesec ramazan podsječa nas na naše zajedničke obaveze i odgovornosti prema postizanju mira i pravde u cijelom svijetu", kazao je američki predsjednik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: