Obama sebe ocijenio sa "solidnih 4+"

F
FENA
14.12.2009. u 10:01
0
0
Obama sebe ocijenio sa "solidnih 4+"
0
Obama sebe ocijenio sa "solidnih 4+" Foto: Reuters
Američki predsjednik Barack Obama rekao je u nedjelju TV voditeljici Oprah Winfrey kako smatra da je za prvu godinu u Bijeloj kući zaslužio ocjenu 4+, odnosno B+ prema ocjenjivanju učenika u SAD-u od A (5) do E (1).
"Dobrih, solidnih 4+", rekao je Obama, na traženje Winfrey da sam ocijeni svoju prvu godinu mandata, u posebnoj blagdanskoj emisiji emitovanoj u nedjelju navečer na TV mreži ABC.

Obama je kazao kako je naslijedio veće izazove od bilo kojeg predsjednika još od Franklina Delano Roosevelta, koji vodio SAD kroz Veliku depresiju 1930-ih i II. svjetski rat.

Obama je ocjenu potkrijepio nabrajanjem postignuća od stupanja na dužnost u januaru ove godine: stabiliziranje gospodarstva, povlačenje postrojbi iz Iraka, izrada "najboljeg mogućeg plana" za Afganistan, poboljšanje predstave o SAD-u u svijetu i postizanje međunarodnog konsenzusa o nužnosti onemogućavanja programa nuklearnog oružja Irana i Sjeverne Koreje.

Naglasio je kako je i cilj sveobuhvatne reforme zdravstvene skrbi sve bliži ostvarenju, te da bi se ocjena mogla popeti i do "-5", ako uskoro potpiše zakon.

Posebni jednosatni blagdanski program Oprah Winfrey uključivao je i turu po Bijeloj kući te intervju s predsjednikom i prvom damom Michelle Obama.

Winfrey je podsjetila Obamu da ispitivanja javnog mnijenja pokazuju opadanje njegove popularnosti i ispod nivoa od 50 posto, što je u neskladu s visokim ocjenama koje sebi daje.

"Iznenađen sam da se (ankete) drže i tako dobro kao što se drže", odgovorio je Obama, ističući kako je pad popularnosti predsjednika neminovan u uvjetima 10-postotne nezaposlenosti i teškoća s kojima se građani suočavaju u gospodarskoj krizi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: