|

Obama protiv palestinskog zahtjeva u UN-u

Obama protiv palestinskog zahtjeva u UN-u
3
F
FENA
12.11.2012. u 08:47
51
komentara
3

dijeljenja
Obama protiv palestinskog zahtjeva u UN-u Barack Obama
Američki predsjednik Barack Obama kazao je u nedjelju palestinskom vođi Mahmudu Abasu kako je protiv zahtjeva Palestinaca da status njihove zemlje preraste u status države nečlanice u UN-u, izjavio je Abasov glasnogovornik Nabil Abu Rudeina.
"Predsjednik Abas je telefonski razgovarao s predsjednikom Barackom Obamom i čestitao mu na njegovom drugom mandatu u Bijeloj kući", izjavio je za AFP Abu Rudeina.

"Predsjednik Abas je u razgovoru objasnio razloge i motivaciju za palestinsku odluku da se ide u UN tražiti status nečlanice, među kojim su izraelska kolonizacija i napadi na građane i njihovu imovinu", dodao je on.

"Predsjednik Obama je izrazio protivljenje SAD-a odluci da se ide u Generalnu skupštinu UN-a", precizirao je glasnogovornik.

Paletsinski predsjednik je 27. septembra ozvaničio svoj plan da Generalna skupština glasa za podizanje Palestine u rang države nečlanice UN-a. Izreal i SAD su protiv tog plana tvrdeći da palestinska država može rezultirati samo iz mirovnih pregovora, koji su prekinuti prije dvije godine.
Prijavi grešku


Komentari (51)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...