{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obama poduzeo mjere zbog poskupljenja benzina

F
22.4.2011. u 09:43
0
4
Obama poduzeo mjere zbog poskupljenja benzina
0
Obama poduzeo mjere zbog poskupljenja benzina
Barack Obama (Foto: AP)
Zbog povećanja prosječne cijene benzina u SAD-u na gotovo 4 dolara za galon, što je najviše u zadnja 33 mjeseca, američki predsjednik Barack Obama u četvrtak je zadužio ministarstvo pravosuđa da ispita ulogu trgovaca i špekulanata na berzama u poskupljenju benzina.
Administracija je stvorila radnu skupinu koja treba ispitati jesu li cijene nafte i benzina povećane zbog ilegalnih manipulacija na tržištu.

"Osigurat ćemo da niko ne iskorištava američke potrošače za svoje kratkoročne dobitke", rekao je Obama na susretu s građanima u firmi za proizvodnju obnovljive energije ElectraTherm u Renou u Nevadi.

"Radna grupa za prevare s cijenama nafte i benzina", uključivat će predstavnike ministarstava pravosuđa, financija, poljoprivrede i energetike, Komisije za berze i vrijednosnice, Savezne trgovinske komisije i drugih institucija.

"Ako je nezakonito ponašanje odgovorno za povećanje cijena benzina, državne i savezne vlasti trebaju poduzeti hitnu akciju", rekao je ministar pravosuđa Eric Holder u saopćenju.

Bezolovni benzin tipa regular na benzinskim pumpama je u SAD-u u četvtrtak poskupio za 3 centa na 3,84 dolara za galon (3,78 litara), objavio je Američki autoklub AAA na svojoj web stranici. To je najviša cijena od 16. rujna 2008.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: