Otpečaćeni dokumenti
36

Novi sudski spisi otkrili da je princ Andrew imao "svakodnevne masaže" u rezidenciji pedofila Epsteina

S. M.
Foto: Ministarstvo pravde SAD/PA
Foto: Ministarstvo pravde SAD/PA
Britanski princ Andrew je "proveo sedmice" u vili pedofila Jeffreya Epsteina na Floridi, navodi se u trećoj grupi otpečaćenih sudskih spisa.

Huan Alessi, koji je upravljao Epsteinovom rezidencijom u Palm Beachu, svjedočio je da je vojvoda od Yorka boravio u spavaćoj sobi za goste i imao svakodnevne masaže. On je provodio sedmice u rezidenciji osuđenog pedofila.

Odgovarajući na pitanje advokata Katherine Ezell o tome koliko često je vojvoda tamo imao masaže, Alessi je rekao da se to dešavalo "svakodnevno".

"Rekao bih, svakodnevne masaže", rekao je.

Huan Alessi je rekao da su i vojvoda i njegova bivša supruga Sarah, vojvotkinja od Yorka, bili prijatelji s Epsteinom i Maxwellom

Svjedočenje se pojavljuje na oko 1.300 stranica dokaza objavljenih u petak. Zapisi također daju uznemirujuću sliku o tome kako je Epstein mamio žrtve za seksualnu eksploataciju. Stotine stranica pravnih spisa otpečaćene su ove sedmice po nalogu savevzznog suda.

Novoobjavljeni pravni dokumenti povezani s pedofilom Jeffreyjem Epsteinom spominju nekoliko filmskih zvijezda, uključujući Cate Blanchett, Leonarda DiCapria i Cameron Diaz.

Međutim, svi su porekli bilo kakvu ličnu povezanost sa milijarderom. Njihova imena se spominju samo jednom u do sada objavljenim opsežnim dokumentima, koji obuhvataju stotine stranica.