SAD
0

Novi pucnji na vojnu zgradu u okolici Washingtona

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Nekoliko hitaca ispaljeno je tokom noći u zgradu Nacionalnog muzeja Marinskog korpusa u Quanticu u Virginiji, 60-ak km od Washingtona, objavio je FBI u petak, napominjući da nitko nije povrijeđen, prenosi Hina.

To je drugi slučaj pucanja na muzej Marinskog korpusa u posljednje dvije sedmice. U istom su razdoblju zabilježeni i incidenti s noćnim pucanjem na zgradu Pentagona i ured za novačenje marinaca u Virginiji.

Za prijašnja tri slučaja FBI je utvrdio da su meci ispaljeni iz istog oružja, saopćile su vlasti.

Najnoviji incident dogodio se u četvrtak navečer, rekla je Gwen Adams, glasnogovornica marinskog muzeja. Nitko nije bio u zgradi u to vrijeme, a rupe od metaka pronađene su u staklu i metalnoj fasadi građevine ali ne i iznutra, dodala je Adams.

Muzej je zatvoren u petak ujutro, a istraga se nastavlja, rekla je glasnogovornica.

FBI je pozvao građane da pomognu u istrazi ako primjete ili saznaju za osobu čudnog ponašanja, koja je možda otpuštena iz Marinskog korpusa ili je pretrpjela teški osobni gubitak vezan uz korpus, sugerirajući da bi osumnjičeni mogao biti neki ogorčeni pojedinac na osvetničkom pohodu.

U Washingtonu se u nedjelju održava Marinski maraton na kojem se očekuje oko 20.000 trkača iz 50 zemalja. Za sada nema planova da se otkaže ili odgodi marinski maraton, rekla je glasnogovornica utrke Tami Faram.