|

Novi program: 19 milijardi eura za pet miliona studenata

Novi program: 19 milijardi eura za pet miliona studenata
0
F
FENA
23.11.2011. u 16:10
0
komentara
0

dijeljenja
Novi program: 19 milijardi eura za pet miliona studenata
Gotovo pet miliona ljudi, dvostruko više nego do sada, moglo bi dobiti priliku da se obrazuje u inozemstvu zahvaljujući stipendijama novog programa EU-a "Erasmus za sve" koji je u srijedu predložila Evropska komisija.
Ta brojka uključuje gotovo tri miliona studenata u strukovnom i visokoškolskom obrazovanju, dok je za studente na magisterijima predviđena nova shema zajmova dogovorena s Evropskom investicijskom bankom (EIB).

Sedmogodišnji program "Erasmus za sve" imat će budžet od 19 milijardi eura i odnosi se na razdoblje od 2014. do 2020., javila je Hina

"Ulaganje u obrazovanje najbolje je ulaganje u evropsku budućnost. Studiranje u inozemstvu potiče razvoj vještina, osobni razvoj i prilagodljivost i povećava njihove izglede za zaposlenje", rekla je evropska povjerenica za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade Andrula Vasiliu.

"Erasmus za sve" objedinit će sve postojeće evropske i međunarodne sheme za obrazovanje, mlade i sport, zamjenjujući sedam postojećih programa jednim. To će povećati učinkovitost, olakšati apliciranje za stipendije i smanjiti preklapanja i fragmentiranost.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.