Svijet
34

Novi potpredsjednik SAD-a Mike Pence: Američki narod je izabrao svog šampiona

Klix.ba
Foto: AFP
(Foto: AFP)
Američkoj javnosti se obratio novi potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence koji je kazao da mu je drago što je američki narod izabrao svog šampiona Donalda Trumpa.

On je istakao da je ovo bila historijska noć s obzirom na to da su Sjedinjene Američke Države izabrale svog novog predsjednika.

"Zaista mi je teško izraziti osjećaje zbog časti što ću imati privilegiju služiti kao potpredsjednik SAD-a", rekao je Pence.

Zahvalio se Bogu na milosti koju mu je podario, svojoj porodici te narodu Amerike i izabranom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Michael Richard Mike Pence američki je političar i 50. guverner savezne države Indiana. Član je Republikanske stranke, a ranije je bio predstavnik u Zastupničkom domu Kongresa SAD-a od 2001. do 2013. godine.

Iako je na guvernerskim izborima 2016. imao pravo na ponovni izbor u novi četverogodišnji mandat, na poziv republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa Pence je u julu 2016. prihvatio da bude kandidat za potpredsjednika SAD-a na predsjedničkim izborima 2016. godine.