Svijet
4

Nova pljačka u Cannesu: Ukradeni satovi i nakit

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Dvojica naoružanih pljačkaša danas su opljačkala prodavnicu skupocjenih satova u Cannesu, na Azurnoj obali tri dana nakon krađe dijamanata vrijednih 103 miliona eura u Hotelu "Carlton" u ovom gradu.

Prema izvorima bliskim istrazi prvi pljačkaš ušao je kao običan klijent u prodavnicu Kronometry, koja se nalazi nasuprot Palate festivala, gdje se održava filmski festival.

On je imao bombu dok je nakon njega upao njegov saučesnik sa oružjem.

Pljačkaši su zatim zaprijetili vlasniku i trojici prodavača i tražili da im otvore vitrine. Potom su pokupili više satova i nakita i pobjegli.

Vrijednost robe ukradene iz prodavnice satova Kronometry za sada nije poznata, javio je AFP.

Iz ove radnje u februaru je ukradeno oko 150 satova, čija se vrijednost procjenjuje na oko milion eura.

Prije samo tri dana, pljačku dijamanata i nakita u Cannesu, čija je vrijednost oko 103 miliona eura, izveo je jedan čovjek usred dana.

Mediji su objavili da se ova pljačka odigrala nakon što su tri člana grupe profesionalnih pljačkaša "Pink Panter" pobjegla iz zatvora u Šviccarskoj, a posljednji među njima prije tri dana.

Grupa lopova, koja se specijalizovala za krađu dijamanata i luksuznih satova, odgovorna je, kako se sumnja, za 340 pljački juvelirnica od 1999. godine u Evropi, na Bliskom istoku i u Aziji.