NLO, eksperimenti i brifinzi: CIA objavila 13 miliona stranica tajnih dokumenata

NLO, eksperimenti i brifinzi: CIA objavila 13 miliona stranica tajnih dokumenata
17
Klix.ba
18.1.2017. u 15:34
38
komentara
17

dijeljenja
NLO, eksperimenti i brifinzi: CIA objavila 13 miliona stranica tajnih dokumenata Crteži Urija Gellera
Američka Centralna obavještajna agencija (CIA) deklasificirala je u srijedu više od 13 miliona stranica dokumenata koji su do jučer na sebi imali obilježje "povjerljivo" ili koje je bilo vrlo teško dobiti na uvid.
Dokumenti su pušteni u javnost nakon velikog pritiska javnosti i niza tužbi protiv CIA-e. Prema pisanju BBC-a, objavljene stranice sadrže obavještajne brifinge, istraživačke radove, svjedočanstva o susretima sa neidentificiranim letećim objektima i rezultate eksperimenata nad pojedinim osobama.

Na stranici CIA-e se od danas nalazi više od 800.000 novih deklasificiranih dokumenata na 13 miliona stranica.

Među dokumentima se nalaze informacije o Henryju Kissingeru koji je bio ministar vanjskih poslova SAD-a za vrijeme predsjedavanja Richarda Nixona i Geralda Forda. Također, među papirima se nalazi veliki broj dokumenata o naučnim istraživanjima.

Među neobičnim temama nalazi se Stargate program u kojem su se stručnjaci bavili pitanjem ljudskih sposobnosti u okviru nadnaravnog kao što je vanosjetna percepcija.

Među izučavanim osobama je i poznati navodni vidovnjak Uri Geller koji je, ako je suditi prema dostupnim dokumentima, u konstrolisanim uslovima djelomično uspio replicirati crteže smještene u susjednoj zatvorenoj sobi.

Drugi zanimljivi dokumenti dotiču se svjedočanstava i opisa susreta sa neidentificiranim letećim objektima, piše BBC.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...