Nedostajet će im i 500.000 radika
0
Njemačkoj su hitno potrebni informatičari i ljekari
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
inžinjeri... E nek je u Bosni dobro. Ne s.e.r.i.t.e. svi redom!!!!
moze neko pricati sta hoce o americi ili japanu ili o kini, ali njemacka je danas ekonomska sila broj 1 u svijetu.
red rad disciplina! eto kako
Sine, on prica o inzinjerima a ne cistacima wc-ova... ta ces ti galamit po opstini oj.ebino jedna :) ~ tata
Njemci nisu nista bolji od nas ili bilo kojeg drugog naroda. Geneticari nisu jos otkrili gen radisnosti i discipline. Ono sto Njemci imaju kroz istoriju svoje drzave je set zakona drzavnih koji su stimulativni, striktni i rigorozno se primjenjuju. I naravno nacinjeni su za dobrobit drzave i svih njenih gradjana. Uz to imaju politicare koji nisu skloni korupciji i to je to - sistem fercera, ljudi rade i drzava se gradi. Pa i u jednoj Svedskoj su nedavno smijenili ministra iz vlade jer nije placao tv pretplatu. E taj nivo kada dostignemo i mi cemo zivjeti u prosperitetu.
arbajten arbajten eto kako
ma fakat su ti nijemci jedna tvrdoziva nacija...oni ce prezivijet sve nacije... e i treba im priznati to \"arijevsko sranje\"... rimski imperij, 2 svjetska rata, 2 ekonomske depresije-krize...a oni opet izašli NAJJAČI kako?
Cuj u Skandinaviji ti pomazu oko stana i obdanista za dijete... U kojoj to ja Skandinaviji zivim.??? Dok se nisam dobro iskesao za stan i dok nisam svima j.ebao mate.r u opstini i obdanistima sto nisu imali fol mjesta za moje dijete, ta dva problema nisam rijesio. Nije ni ovdje sve na tanjru kako se prica.... Samo rad i rad a ako si stranac, rad na kvadrat....
A sta kazu za djeparose,jel im manjak.
hajmo u Svabiju
Pa nemoze se imati socijalna drzava i da jos uz to plate budu visoke. Tada su porezi na plate i profite ogromni. Zato najvise strucnjaci bjeze za USA. Najmanji porezi na zapadu i najvise love zaradjene ostane u djepu. A za inzenjere su i najatraktivnija radna mjesta upravo u Americi.
Sta je ovo sad, prvo psuju i skrivljuju sve na strance ili \"gastarbeitere\" pa onda im trebaju ti isti. Pa ovo je za ne povjerovati, ovo je drskost i bezobrazluk kakav treba traziti!