Nađeni ostaci i poslati na testiranje
0

Njemačkog turistu pojeli kanibali na ostrvu Nuku Hiva

Sarajevo-x.com
Stefan Ramin i Helke Dorsch
Stefan Ramin i Helke Dorsch
Postoje osnovane sumnje da su Nijemca Stefana Ramina koji je nestao prošlog mjeseca, nakon što je pristao na obalu ostrva Nuku Hiva u Francuskoj Polineziji, pojeli kanibali, navodi Telegraph.

Nakon višednevnih potraga, pronađeni su samo ostaci njegove odjeće pored mjesta na kojem je gorjela vatra. Pepeo pronađen na ovom mjestu je sadržavao i nagorjele nokte i zube. Nakon testiranja koje će biti obavljeno u Parizu bit će poznato da li je nesretni Ramin bio žrtva kanibala.

Grupa od 22 policajca je angažovana da pronađe Henrija Haitija koji je bio Raminov turistički vodič. Vjeruje se da je on posljednja osoba koja je vidjela Ramina živog nakon što ga je odveo u lov na divlje životinje u planinama Nuku Hive.

Iz lova se vratio samo Haiti koji je Raminovoj djevojci Heiki Dorsch rekao da je došlo do nesreće i da je Ramin povrijeđen. Nakon što je ona pokušala obavijestiti policiju, Haiti ju je vezao za drvo i pobjegao. Nesretna djevojka se uspjela odvezati i pozvati policiju. Ubrzo nakon toga i vojska se pridružila potrazi za njemačkim turistom.

Ramin i njegova djevojka su dugo planirali put i željeli su ostati na ostrvu nekoliko mjeseci. Nakon njegovog nestanka zavladala je velika uznemirenost među njemačkim turistima koji su planirali sličan put.

Iz zvaničnih izvora uprave ostrva navodi se da niko ne može vjerovati da se to dogodilo. Incidenti i kanibalizam se ovdje nikada nisu događali, navodi se u izjavi.

Međutim ostrvo Nuku Hiva naseljava otprilike 2.000 stanovnika i ima historiju kanibalizma, mada se vjerovalo da je to iskorijenjeno.