Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koliko je spoljni dug BiH znas li? Ili mozes li staviti referencu izvora (link)? Pa da vidimo za druge zemlje uporede radi?
Mujo sta bi ti uradio kada bi sutra bio smak svijeta ? Ja bih odmah strpao Fatu i djecu u auto i pravac NJemacka !
1 Javni dug 2000 milijardi 2 Gradjani posjeduju u baqnkama skoro 2000 milijardi 3 Njemacki godisnji izvoz preko 900 milijardi 4 Od 500 milijardi za potporu euru njemacka uplacuje sama 180 milijardi a svi ostali zajedno320 Iitd itd SVE U SVEMU BOLI IH TAKI ZA GORE NAVEDENU STATISTIKU P.S. za onoga gore sto brabonja o DVIJE MILIJARDE duga :NJEMACKA POMOC nerazvijenim drzavama iznosila je 2010---- 9,6 milijardi EURONA !!!
U engleskom ne postoji rec za milijardu, pa nakon miliona dolazi bilion koji pretstavlja \"1000 miliona\". Nemacka je zaduzena dva Triliona u \"engleskim\" ciframa sto je 2000 \"engleskih\" biliona ili ti nasih milijardi. Rekorderi su ameri sa preko 14 triliona ili ti \"nasih\" 14 000 milijardi spoljnog duga. Svaki amerikanac je na drzavnom nivou duzan preko 55 000 dolara plus privatan dug. Holandija je takodje po glavi stanovnika prenaduvano duzna preko 100 000 dolara. Poredjenja radi, kada se podeli spoljni dug recimo Kanade sa brojem stanovnika ispadne oko 5000 samo. Za ruse je 700 dolara, prakticno ga nema.
\'ta ce dva biliona ja ih kroz noge probacivala
2 biliona po nasem je 2 triliona po engleskom. Tako da je naslov tacan. 2 milijarde je sitna lova za Njemacku. Za zemlju velicine Bosne jesu dobre pare.
Najvece zasluge pripadaju Angeli Merkel i njenoj tupavosti koja je bila od velike koristi Njemackim bankarima koje su drzavni posudjeni novac iskoristili da jos malo zarade na berzi i Imobilijama koje su pojeftinile radi krize. Ovako korporacije levate i potplacuju i nase politicare.
tako je .. samo sto bih duguje oko 3 milijarde a licne imovine ima skoro 2 milijarde s tim sto bih trosi oko 80% bruto inland produkta samo na administraciju drzave
jeste
@nije. Griješiš. Ovdje se redi o BILIONIMA (hiljadu milijardi). Da je DUG dvije milijarde onda bi to bila sića za Njemačku...Javni dug Bosne i Hercegovine iznosi oko pet MILIJARDI. Daklje, Njemačka država duguje oko 2.000 milijardi.
dva biliona, naučite već jednom. to su DVIJE MILIJARDE, samo što je na engleskom, s koga je ovaj članak preveden, \"billion\" - milijarda. znate, to je ono što dođe poslije hiljada, idu prvo milioni, pa milijarde (hiljadu miliona), pa bilioni (hiljadu milijardi). čak ni američki dug još nije zašao u bilione, radi se o stotinama MILIJARDI.
hahahaha ONI SU PUKLI dobili su od Rusa toliko Gasa da se mogu samo da ogreju a sav Gas i Nafta ode prema Kini i Indiji kako iz Rusije tako i iz Libije i ostalih Africkih zemalja.