Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nece svabama nikad zavrnut plin, direktor gasproma je svabo
Ako on ne zatvori ventil, onda Putin zatvori njega :)
Kako god ako zavrne ventil svi su na gubitku,sto se nece desiti logicno :)
"Plaćati ćemo u eurima Gazprom banci koja će onda gas platiti Gaspromu u rubljama" Nije d*pe nego šup*k.
Plačat će u Eurima, ali po istoj cijeni Eura kako su i prije plačali, (neče Putin tražiti Rublje koje su opale u odnosu na Euro da bi sebi nadoknadio razliku), ako sta će dalje biti sa novcem to je za nas nebitno..
MOĆNA RUSIJA PRIHVATI EURO. SIROTINJI DAJ ŠTA HOČEŠ.
S ovim potezom Njemacka privreda ostaje stabilna. Amerima odgovara da je Njemacka privreda slaba. Engleska, Fra, Esp i Ital su neovisne o gasu. Svedska uopste nema gasa. Komplet Skandinavija je takodje neovisna, Holandija isto. Samo je ostala Njemacka i Austrija( od ekonom.jacih) Nije Solc lud da zbog Ukr rizikuje ekonomski soom drzave.
Vidi se da pojma nemas
Polako Sulc,Bajden je malo nervozan, dolar je nocas umro,pa ga je to potreslo! Rublje na sunce!@ Ilj ode kuca! Sta ce biti s kucom!??? Zapalicuje*!!
Kako to? Pa zar nije rekao da će im zavrnuti. Pa KGB uvijek napravi ono što najavi. Ovo sad niko ne razumije. KAtastrofa. Šta je to postalo od KGBa
ako vec rusija mrzi zapad, zasto im prodaje plin, naftu, ugalj.... ???
Odmah znas da su ove vjesti kopirane sa nekog pro-Ruskog portala. Nema tu dopustiti ili ne. Ugovor se mora postovati. Rusija mora prihvatiti Euro jer tako pise u ugovorima.
Ne nabavlja se sav plin putem tih dugoročnih ugovora. Po njima Njemačka plaća nešto preko 200 USD za hiljadu kubika. Ali u EU dosta tih ugovora nisu produžili, nego tražili da tržište određuje. Zato sada kupuju po 1400 USD.
Ako im Rusi dopuste placanje u eurima, nesto im je Njemacka vlada ponudila sta nece biti napisano u novinama. Nemamo mi pojma sta se desava na njihovim tajnim sastancima. Jadna samo vojska od Amerike - Ukrainci ni krivi ni duzni su najebali.
Pa ovi mediji stvarno nas budalom prave,bit svega je da Gazprom nije pod sankcijama,to treba Svabo objasniti,a on se sepuri pirovom pobjedom,sta ste Ukrajini uradili nek vam Bog sudi,tko god je imao prste da zavadi narode.
Sa svabom pregovarati,a ne dogovoriti,nije dobro..
Bez ruskih energenata, evropa bi bila u rangu afrike, na koljenima. Vidi se to svakog dana sve više, drži ih putko u šaci, hehehe.
Rusija podvila rep i kapitulirala nakon što je G7 i EU jasno rekla da neće plaćati plin u rubljama. TOTALNA KAPITULACIJA !
Ma njemačkoj ne treba ruski plin, jok. Eto ga Šolz sretan kao malo dijete što rusi nisu zavrnuli pipu i što su im dozvolili da i dalje plaćaju u eurima, komedija.
Sve ovo je i velika zasluga Merkel koja je naivnom politikom dopustila i gradnju nord stream2,sve ove godine se pripremao trenutak za napad i ucjenu
Rusija neće nista "dopusititi", nego će Europa nastaviti plaćati eurima, što su vrlo jasno rekli prije tjedan dana,